Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

Därför sidenörngott – bra för hår, hud och sömn

sidenörngott sova på siden hårvård hudvård silk hair pillowcase

Det finns flera fördelar med att sova på ett sidenörngott, inte minst att det ger dig bättre sömn och det sliter mindre på håret!

Vi spenderar en tredjedel av våra liv med huvudet på kudden och ett friktionslöst örngott som inte känns som sandpapper mot huden älskar vi!

Fördelarna med att sova på ett sidenörngott:

Lenare och mer hälsosamt hår 

Traditionella örngott som är tillverkade av bomull eller bomull/polyesterblandningar har en grövre yta än siden och skapar friktion på ditt hår under natten. Det kan då resultera i att du får tovor och frissigt hår. Med sidenörngott blir det inte lika varmt och kan du glida runt på kudden utan friktion och det gör att du får:

  • Minskat friss
  • Färre brutna hårstrån
  • Färre tovor
  • Behåll av fukt och glans i håret

Fuktbalansen i hår och hud bibehålls bättre 

Siden innehåller naturliga fetter till skillnad från bomull och syntet som kan torka ut hud och hår genom att ta fukten från dem. Du bibehåller ditt glow och fina linjer kan reduceras.

Siden andas och förhindrar bakterieväxt 

Eftersom det är ett naturmaterial andas siden på ett helt annat sätt och är därför bättre för din hud. Du kan få minskad hudinflammation och hudirritation. Är ett bra val för dig med akne till exempel.

Temperaturreglerande 

Eftersom siden är temperaturreglerande och därmed alltid lagom varmt så sover du bättre på ett sidenörngott.

Minskar sovrynkor 

Är du en sängkastare så vaknar du nog ofta med sovrynkor i ansiktet, med sidenörngott minimerar du dessa.

Allergivänligt 

Siden har hypoallergena egenskaper till skillnad från bomull och är naturligt resistent mot damm, mögel och svamp.

Håller länge

Sidenörngott har god kvalitet och håller därför längre. Det blir då både kostnadseffektivt och bra för miljön.

Sidenörngott är lyxigt 

Inget går upp mot den mjuka och lena känsla du får när du sover på sidenörngott av 100% mullbärssiden.

Sidenkvalitet

Mullbärssiden kommer från silket som en speciell silkeslarv producerar, denna larvs enda föda är löven från mullbärsträdet. 100 % mullbärssiden räknas som det finaste silket och är även det material vi använder för våra sidenörngott.

Något annat som brukar vara viktigt att titta på är momme. Momme är ett sätt att mäta kvaliteten på silket. Textilkvalitet brukar vara baserad på densitet, men silke är så tunt och består av så många trådar att det i stället mäts i vikt. Så ju högre momme desto högre vikt och kvalitet. Standard för sidenörngott brukar vara 12-16 momme, våra sidenörngott är 22 momme och håller därför en god kvalitet med en lyxig känsla!

Vårt mullbärssiden är även OEKO TEX-certifierad, vilket innebär att produktionen har skett under goda arbetsförhållanden och att inga skadliga eller miljöfarliga kemikalier har använts.

Siden håller sig fräscht längre än andra material. Våra sidenörngott går att maskintvätta som mild fintvätt 30° med ett enzymfritt tvättmedel (finns att köpa på de flesta affärer).

Sov gott och vakna upp till en bra hårdag!

 

Köp sidenörngott här

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Unavailable

Sold Out