Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

Därför ska du använda en scalp brush - vi listar fördelarna

scalp scalpbrush skalpborste hårbotten

Älskar du som vi när man går till frisören och får en skön hårbottenmassage? Med en scalp brush kan du få samma avslappnade känsla hemma i duschen!

Vad är en scalp brush?

En skalpborste är en liten borste som typiskt sett har mjuka silikontaggar och används oftast på blött hår i duschen. Kärt barn har många namn, den kan även kallas för schampo borste, hårmassageborste eller scalp scrubber. Varför har den så många olika namn? Den kan användas av flera anledningar; till att exfoliera din skalp, applicera produkt eller massera hårbotten. Ett skonsamt alternativ till att skrubba hårbotten med dina naglar.

Fördelarna med en scalp brush

Exfoliering av hårbotten

Precis som kroppen behöver hårbotten exfolieras. Skalpborsten hjälper till att öppna upp porerna i hårbotten och ta bort döda hudceller och produktavlagringar. En djuprengöring är nödvändig för en hälsosam hårbotten och ett hälsosamt hår.

Ökad blodcirkulation till hårbotten

Genom att regelbundet stimulera hårbotten får hårsäckarna mer syre och näringsämnen som kan bidra till minskat håravfall och ett tjockare, mer hälsosamt hår.

Minskad stress 

Precis som en kroppsmassage så har en hårbottenmassage fysiska och psykiska fördelar. Genom att använda en scalp brush för att massera hårbotten så minskar du spänningar i huvud och kropp och minskar därmed stress. Det kan även hjälpa mot huvudvärk.

Mindre mjäll

Orsaken till mjäll kan vara en torr hårbotten eller en för oljig hårbotten. Vad orsakar en oljig hårbotten? Genom att schamponera håret dagligen/för ofta, avlägsnar du olja från ditt hår. Dina körtlar börjar då jobba hårdare med oljeproduktionen för att ersätta oljan. När du använder en scalp brush med rätt schampo kan du då återställa balansen av produktionen. En för torr hårbotten kan du på samma sätt hjälpa med en scalp brush, så den exfolierar hårbotten och tar bort döda hudceller.

Applicera produkt lättare

Det kan vara svårt att fördela produkt i håret med bara fingrarna. Med skalpborsten kan du applicera produkter mer jämnt i håret och på djupare nivå.

skalp hårbotten skalpborste scalpbrush

Hur använder du din scalp brush?

Skalpborsten bör primärt användas i blött hår, du kan även använda den i torrt hår, men då med ett försiktigt handlag.


I blött hår: Blöt håret och applicera t. ex. schampo eller scalp treatment i håret. Använd sedan din scalp brush för att massera in produkten i hårbotten med små cirkulära rörelser. Var inte rädd att applicera lite hårdare tryck, silikontaggarna kommer inte skada din hårbotten så det kan vara bra att trycka lite lagom hårt för att få loss smuts, döda hudceller och produktavlagringar. Borsta sedan från roten ut i längderna för att få bort smutsen från håret.


I torrt hår: Massera med skalpborsten i små cirkulära rörelser. Tänk på att det inte är meningen att skalpborsten ska ersätta din traditionella hårborste, så försök helst inte att borsta från rot ut i längderna. Använd små rörelser med lätt tryck och fokusera på hårbotten istället.

Hur ofta ska jag använda min scalp brush?

Du kan använda den varje gång du tvättar håret, börja med några gånger i veckan och känn efter hur det känns. Om du trycker för hårt och för ofta kan du dock få en känslig hårbotten och då kan det vara bra att låta det gå längre mellan gångerna och lätta lite på trycket. Låt din scalp brush bli en del av din hårvårdsrutin och upplev lyxen av en hårbottenmassage varje gång du tvättar håret!

Köp din scalp brush här

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Unavailable

Sold Out