Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

Hair cycling - den senaste hårtrenden

haircycling hårcykel hair cycling hårvård hårbotten frizz friss

Skin cycling har poppat upp som en ny trend inom hudvård och har spridit sig även till hårvärlden, där den gått och blivit viral på sociala medier. Skönhetsinfluencern Kelsey Griffin är en av dem som spridit begreppet "hair cycling" på TikTok.  Samtidigt säger många frisörer att de alltid gett sina kunder råd som ligger i linje med denna sk nya hårrutin. Så varför detta "buzz" just nu och vad är egentligen det stora med hair cycling? ByBarb hjälper dig att bena ut detta och kanske t o m uppmuntra dig att testa.

Vad är hair cycling?

Hair cycling handlar om att alternera produkterna man använder när man tvättar och vårdar sitt hår för att på så sätt uppnå det bästa resultatet. Precis som vid skin cycling består hair cycling av vilodagar där håret får chans att reparera sig och vila efter att ha behandlats med specialprodukter.

Grundtanken är att man i stället för att använda samma sorts produkt varje gång man tvättar sitt hår ska växla mellan olika produkter. Som exempel behöver man inte använda ett detox schampo eller ett återfuktande schampo vid varje tvätt. Om man alternerar mellan olika produkter kan man dessutom adressera olika typer av hårproblem som t ex torrhet, mjäll eller överproduktion av fett.

Detox healthy hair torrt hår fett hår hair cycling hårrutin

Fördelarna med hair cycling

Hair cycling är en bra idé för alla som vill förbättra hårets och hårbottens hälsa. Det är dessutom extra bra för alla som har olika typer hårproblem samtidigt. Om man till exempel har problem med både friss och torrt hår, kan man använda återfuktande produkter vid det ena tvättillfället och produkter som behandlar friss vid nästa tillfälle.

Exempel på en hair cycling-rutin

Ens specifika hårcykelrutin kommer att bero på hårtyp, livsstil och hur ofta man tvättar håret. Det fina med hårcykling är att rutinen kan skräddarsys helt för att passa ens specifika hårvårdsbehov.

Första tvätten: Avgiftning och rengöring

  • Börja med en skonsam rengörande eller avgiftande produkt eller en scalp treatment.

  • Prova sedan ”dubbelrengöring” med ett sulfatfritt schampo. Dubbelrengöring är bra, eftersom den första rengöringen tar bort produktuppbyggnad, medan den andra tvätten rengör hårbotten.

  • Avsluta tvättrutinen genom att använda ett återfuktande balsam.

  • Som ett sista steg kan du fokusera på att återställa hårbottens och hårets hälsa genom att använda en produkt som främjar hårväxt och en återfuktande hårolja som som motverkar friss och ger glans.

skalp hårbotten rengöring detox haircycling hårrutin

Andra tvätten: Återfuktning och stärkning

  • Eftersom den första tvätten i cykeln fokuserade på att avgifta och rengöra håret, bör den andra tvätten i cykeln hoppa över det steget helt och gå direkt till dubbelrengöring av håret. Överanvändning av en rengörande eller avgiftande produkter kan vara hårt mot både hårbotten och toppar. Istället kan man använda ett återfuktande schampo för att återställa fukt och glans.

  • Balsamera sedan håret med en återfuktande hårmask. Välj gärna produkter med proteiner, vitaminer, fettsyror och antioxidanter för att ge långvarig återfuktning till skadade toppar.

  • Avsluta tvättrutinen med ett leave-in balsam för att minska frizz, motverka slitage och stärka håret. Eller prova en reparerande produkt som t ex en leave-in produkt eller en behandlingskur.

  • För bra styling, arbeta in en volymgivande, utjämnande eller återfuktande konditioneringsspray eller en produkt med fettsyror, antioxidanter och proteiner för att låsa in fukt och naturliga oljor samt motverka friss och reparera kemiska skador.

Hårrutin återfuktande hair cycling inpackning hårbotten

 

Återigen, din hårcykelrutin beror helt på hur ofta du tvättar ditt hår, din hårtyp och vilka dina "hårmål" är. Men om du har letat efter ett sätt att ta itu med flera olika hårproblem, kanske hair cycling kan vara värt att testa. Lycka till!

 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Unavailable

Sold Out