Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

Vad händer med håret på vintern?

Under de kalla månaderna är det inte ovanligt att håret känns sprött, torrt, platt, livlöst och statiskt. Desto viktigare att ge håret rätt förutsättningar för att kunna ge dig de där bra hårdagarna som du alltid drömmer om. Här är kommer några av våra bästa tips!

1) Statiskt hår

Det mest effektiva botemedlet för statiskt hår är fukt! Använd ett fuktgivande schampo/balsam och med fördel även en leave-in produkt. Naturmaterialet siden är extra bra för förhindra statiskt hår. Har du inte redan testat, prova att sova på ett sidenörngott som hjälper till att motverka friss och slitage på håret och samtidigt bevarar fukten i huden.

2) Torka försiktigt

När du tvättat håret, klappa och krama ur fukten istället för att torka hårt fram och tillbaka. Blött hår är känsligt, så vänta med att borsta tills det är någorlunda torrt. En hårhandduk i microfiber är perfekt att använda för att låta håret självtorka och minskar därmed slitage eftersom du kan helt skippa eller minska användningen av hårfön. Använd inte heller platt- ­eller locktång innan håret är helt torrt, det sliter annars onödigt på håret.

3) Tvätta mer sällan

Håret känns ofta sprödare och svagare under vintern. Vatten är uttorkande och varje gång du tvättar håret försvinner hårets naturliga skydd vilket gör att håret kan bli både frissigt och fort fett. Begränsa hårtvätten till max två gånger i veckan, och när du tvättar, massera in hårbotten och låt överblivet schampo löddra ner på topparna. Använd ett milt, naturligt schampo oavsett årstid. Ta i balsam efter varje tvätt och låt det sitta länge i håret innan du sköljer ur.

4) Glöm inte hårbotten!

Hårbotten är grunden för ett välmående hår! Även om det skönt med heta duschar när kylan gör sig påmind ute, undvik att tvätta håret i alltför varmt vatten eftersom det torkar ut hårbotten. Glöm inte heller att ge hårbotten en stimulerande massage. En skaplborste hjälper dig att städa hårbotten genom att ta bort döda hudceller och produktrester. Massagen kickar även igång blodcirkulationen och boostar hårtillväxten.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Unavailable

Sold Out