Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

FOR CONCIOUS HAIR

Hållbarhet för oss

För oss på ByBarb är det självklart att ta ansvar för miljön och att arbeta så hållbart vi kan. Genom att ta ansvar för våra produkter och se till så att de tillverkas så miljövänligt det går, bidrar vi till en bättre och mer hållbar miljö. Våra hårklämmor och diadem är till exempel tillverkade av bioplast och våra snoddar och hårband kommer likaså från miljövänliga material. Nu är vi i full färd med att undersöka om det går att göra tillverka basprodukter, såsom elastiska hårsnoddar av miljömässigt hållbara och innovativa material. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete nedan.

Produktion

För närvarande tillverkar vi 80% av våra produkter i Kina. När det gäller val av fabriker, överväger vi ett antal olika faktorer såsom arbetsförhållanden för de anställda, material och råvaror, produktionens påverkan på miljön och naturligtvis pris och kvalitet på produkterna. De fabriker vi arbetar med i Kina uppfyller våra kvalitetskrav och vi samarbetar med ett inköpskontor i Kina för fabriksbesök och kvalitetskontroller. Våra sidenprodukter kommer av naturliga skäl från Kina. Sedan år 7000 f.Kr. har siden framställts där och kunskapen har successivt spritts till Indien och Japan, främst via utvandrande kineser. Centrum för den kinesiska silkeproduktionen är området omkring Shanghai, Suzhou och Wuxi och ByBarb samarbetar med en tillverkare i Suzhou som tillhör en av landets främsta. Våra hårklämmor kommer från en fabrik som är specialiserad på handtillverkning av håraccessoarer av cellulosaacetat, vilket gör produktkvaliteten överlägsen och mer hållbar. Vi är medvetna om det koldioxidavtryck som genereras av transporten och undersöker att flytta över delar av produktionen till Europa för de produkter där det är möjligt. I Europa jobbar vi med en tillverkare av hårda produkter (diadem) i Frankrike som även den använder cellulosaacetat i framställningen av produkter. Våra mjuka produkter (hårsnoddar, hårband) är tillverkade i Italien i en fabrik som arbetar med återvunna material samt biobaserade material och där produktionen är solcellsdriven.

Material

Materialet spelar en avgörande roll i en produkts hållbarhetsprestation. Därför strävar vi alltid efter att hitta miljövänliga material och produktionsmetoder. Organisk bomull, växtbaserade hållbara material som eko-certifierad siden, återvunnen polyester och deadstock-tyger är några av materialen vi använder i tillverkningen av våra mjuka produkter. Biobaserad plast (cellulosaacetat) använder vi i tillverkningen av majoriteten av våra hårda produkter.

Innovation

Vi jobbar aktivt med produktutveckling och innovation med syfte att bidra till en mer hållbar produktion och konsumtion i vår bransch. Som ett exempel är ByBarb del av innovationssatsningen Smart Textiles. Sedan 2006 har över 500 forsknings- och företagsprojekt utvecklats inom ramen för Smart Textiles och i samverkan med deras expertis arbetar vi för att ta fram miljömässigt hållbara hårsnoddar.

Konsumtion

Hög produktkvalitet och bra relation mellan pris och kvalitet är högsta prioritet för oss. Miljömässigt hållbara håraccessoarer utgör fortfarande en mycket liten del av alla produkter som tillverkas varje år. De köps, används endast ett fåtal gånger, tappas ofta bort eller går sönder. Dåligt tillverkade, billiga och icke nedbrytbara håraccessoarer bidrar till att skapa stora sopberg runtom i världen. Det är helt enkelt väldigt mycket slit och släng över dessa produkter. Det är främst den korta livslängden på produkterna som bidrar till industrins negativa påverkan på miljön. Just därför är kvaliteten på våra produkter är avgörande i vårt hållbarhetsarbete, för ju längre de håller desto bättre är det för miljön. Vi gör vårt bästa genom att låta vår verksamhet styras av följande principer:

Everyday essentials

"Everyday essentials" är vår definition av produkter som inte är fast-fashion, utan snarare tidlösa i sin design, så skonsamma att du kan använda dem varje dag och så bra i sin kvalitet att de håller så länge som möjligt. Detta är det som kännetecknar ByBarbs produkter.

End-of-life

För att sluta konsumtionscirkeln uppmanar vi våra kunder att återvinna produkterna och vill därigenom inspirera till en långsam och cirkulär konsumtion. Vi håller för närvarande på utveckla ett återvinningsprogram för den del av våra produkter 

Förläng livstiden

Ju längre en produkt håller, desto bättre. Både för plånboken och planeten. Vi uppmuntrar och informerar om hur våra kunder bäst sköter sina produkter för att förlänga livstiden samt hålla den fräsch.

Råd bot på överproduktion

Vi har en process för hur vi hanterar de produkter som inte säljer eller fasats ut ur sortimentet. Här samarbetar vi med företag som köper in överskottslager samt  donerar även till Myrorna.

Sale

Unavailable

Sold Out