Hållbarhet och skötsel

Vårt ansvar

Vi strävar efter att erbjuda tidlösa produkter till bra kvalitet. I dagsläget samarbetar vi med ett antal leverantörer från Kina som vi hittat efter mycket sökande. Våra leverantörer är alla specialister inom sina respektive nischer och material (t ex acetat, siden och strass). Genom dialog och närvaro (via samarbete med ett lokalt inköpskontor) förvissar vi oss om att kraven på produktkvaliteten uppfylls.

Vi jobbar också med egen produktion i Sverige där vi designar och syr hårsnoddar och hårband av spilltyger från svenska modevaruhus. 

Vi har en löpande dialog med våra leverantörer kring miljöaspekterna och den miljöpåverkan som sker i produktionen och transporten av våra produkter. Vi jobbar med att ständigt flytta fram våra positioner för att inte belasta miljön mer än nödvändigt. 

De krav vi ställer på våra leverantörer och affärspartners ställer vi också på oss själva. Vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö både för oss själva som för dem som jobbar tillsammans med oss. Vi arbetar i enlighet med gällande nationella och internationella lagar, förordningar och riktlinjer samt håller en god affärsetik i alla led.

  

Ditt ansvar

Vi uppmanar dig att ta hand om dina produkter för att förlänga deras livslängd. När du använder dina håraccessoarer tänk på att undvika direkt kontakt med hårspray, hårmousse eller kemikalier då de kan förstöra eventuell plätering, stenar eller pärlor. Ytbehandlingar som till exempel förgyllning, rodierering, oxidering och mattering slits bort med tiden. Om du måste rengöra dina håraccessoarer använd ljummet vatten och milt diskmedel. Våra hårsnoddar går med fördel att tvätta för hand eller i maskin på fintvätt.

Hjälp oss att bli bättre och produktutveckla smartare genom att höra av dig till oss. Genom att tala om vad du efterfrågar, får vi möjlighet lära oss mer om dig och dina önskemål. Tillsammans kan vi utveckla ByBarb till att bli ett inspirerande, smart och hållbart företag inom håraccessoarer.