Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

Hållbarhet och skötsel

Vårt ansvar

Vi vill bidra till att minska den negativa påverkan på miljön som modeaccessoarindustrin överlag står för. Det gör vi genom att fokusera på hållbara produktionsmetoder och klimatsmarta materialval där det är möjligt. Vi strävar också efter att erbjuda tidlösa produkter till bra kvalitet. På så sätt vill vi bidra till och påverka att den här industrin blir mer hållbar och mindre ”slit och släng”.

I dagsläget samarbetar vi med ett antal leverantörer från Kina. Våra leverantörer är alla specialister inom sina respektive nischer (t ex snoddar, klämmor och spännen) och material (t ex cellulosa acetat, siden). Genom dialog och närvaro, via ett samarbete med ett lokalt inköpskontor, förvissar vi oss om att kraven på produktkvaliteten uppfylls. 

När det kommer till material är våra klämmor samt flertalet av våra spännen tillverkade av cellulosa acetat. Till skillnad från fossil plast, är cellulosa acetat ett förnybart och biologiskt nedbrytbart ämne. Ämnet bryts ned i industriell kompost, (dock inte av miljön/naturen) så vi uppmanar därför våra kunder att återvinna dessa produkter. Våra sidensnoddar är producerade av mullbärssiden som även det är ett förnybart naturmaterial. De är certifierade enligt OEKO-Tex standard vilket innebär att produkterna inte innehåller några skadliga ämnen eller kemikalier.

Vi har en löpande dialog med våra leverantörer kring miljöaspekterna och den miljöpåverkan som sker i produktionen av våra produkter. Vi jobbar med att ständigt flytta fram våra positioner för att inte belasta miljön mer än nödvändigt och gör vårt bästa för att vara så transparenta vi kan.  

Vi jobbar också med egen produktion i Sverige där vi designar och producerar hårsnoddar och hårband av sk dead-stock tyger (spilltyger) från svenska modevaruhus. 

De krav vi ställer på våra leverantörer och affärspartners ställer vi också på oss själva. Vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö både för oss själva som för dem som jobbar tillsammans med oss. Vi arbetar i enlighet med gällande nationella och internationella lagar, förordningar och riktlinjer samt håller en god affärsetik i alla led.

  

Ditt ansvar

Vi uppmanar dig att ta hand om dina produkter för att förlänga deras livslängd. Vid köp medföljer en tygpåse som vi uppmuntrar dig att använda för att förvara dina produkter i. När du använder dina håraccessoarer tänk på att undvika direkt kontakt med hårspray, hårmousse eller kemikalier då de kan förstöra eventuell plätering, stenar eller pärlor. Ytbehandlingar som till exempel förgyllning, rodierering, oxidering och mattering slits bort med tiden. Om du måste rengöra dina håraccessoarer använd ljummet vatten och milt diskmedel. Våra hårsnoddar går med fördel att tvätta för hand eller i maskin på fintvätt.  

Hjälp oss att bli bättre och produktutveckla smartare genom att höra av dig till oss. Genom att tala om vad du efterfrågar, får vi möjlighet lära oss mer om dig och dina önskemål. Tillsammans kan vi utveckla ByBarb till att bli ett inspirerande, smart och hållbart företag inom håraccessoarer.

 

 

Sale

Unavailable

Sold Out