Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

Var snäll mot ditt hår och miljön

Det finns en uppsjö av håraccessoarer idag, både modeller, färger och material. Men hur skonsamma är dessa egentligen? Vi reder ut vad som gör att håraccessoarer sliter på håret och hur man kan göra bättre medvetna val.

Slitage på ditt hår

Varför sliter tofsar på håret?

En del tofsar är tillverkade i hårda, syntetiska material vilket gör att de inte blir lika elastiska som en tofs i ett naturligt material. Det tär på hårstråna när du rör dig i vardagen, vid träning eller när du sover vilket i sin tur kan göra att hårstrået går av.

Det är också vanligt att tofsar och snoddar är ihopfästa med hårt lim eller metall. När stråna skaver mot fästet så slits det och blir med tiden tunnare och går tillslut av.

Skonsammare val för ditt hår

Vi vill bidra till att höja medvetenheten kring detta och vara ett skonsammare och självklarare val. Vi har tagit fram sidensnoddar som är tillverkade i 100% mullbärssiden och är ihopsydda istället för limmade eller med metall.

Mullbärssiden är ett material som är mjuk, följsamt och därför ett naturligt bra för ditt hår. Den är även OEKO-TEX certifierad, vilket är ett globalt certifieringssystem som du kan läsa mer om här

Du kan utan problem använda snodden i vardagen, träna eller sova med den, den lämnar inget slitage på hårstråna. 

Passar alla hårtyper och färger

Sidensnodden finns i två storlekar, en mindre och en tjockare så att du kan hitta den som passar dig. Oavsett om du har fint, tjockt, rakt eller lockigt hår.

Vi tycker också det är viktigt att hårsnoddar får dig att känna dig fin, därför har vi tagit fram sidensnoddarna i flera färger så att du hittar den som passar dig och din stil. Färgerna byter vi även ut efter säsong så att du kan ha en härlig palett i din snodd-garderob.

Påverkan på miljön

Medvetna bättre val

Vi vill höja medvetenheten kring sina val av material på sina håraccessoarer.

Syntetiska material är oftast inte lika hållbara som naturliga material eftersom de slits mycket fortare och därför produceras större volymer vilket krävs mer resurser. Det blir en slit och släng produkt som du kontinuerligt behöver köpa.

Att därför öka medvetenheten kring bättre materialval när man köper sina snoddar eller tofsar är något vi hoppas kunna bidra till. Siden och bomull är utmärkta val och ännu bättre om de är framtagna på hållbart sätt. 

Längre hållbarhet

Vi önskar att håraccessoarer får en längre livslängd genom att ta vårda och ta hand om dem istället för att köpa nytt. Ta till exempel för vana att samla dem på ett och samma ställe så att du alltid hittar dom. Kanske i något fint skrin, ask eller påse. 

Att även tvätta av dina håraccessoarer när du använt dem så sliter du inte på eventuell plätering. Sidensnodden kan du även tvätta om och om igen om du behöver. Vi rekommenderar vi att du tvättar på fintvätt i maskin eller för hand. 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Unavailable

Sold Out