Leverans inom 3 dagar - Fri frakt över 350 kr

Vad kan jag göra för att få längre och tjockare hår?

Om du tar hand om ditt hår kommer du att få ett hälsosamt och starkt hår tillbaka. Det finns naturliga knep du kan ta till för att få ditt hår att växa och bli tjockare snabbare än normalt.

Här kommer våra tips för att komma igång med en enkel hårvårdsrutin precis som du nog redan har för din hy.

Massera hårbotten

Skaffa dig vanan att massera hårbotten innan du ska sova (eller varför inte på morgonen - det ger extra volym!) så kommer du se resultat fort. 

Tips! Massera med fingrarna i cirkelrörelser i hårbotten, upprepa det ungefär 10-20 gånger. Avsluta med att dra igenom håret med alla fingrar från pannan till nacken några gånger (tänk backslick).

Borsta ofta

På samma sätt som att massera hårbotten så aktiverar du hårsäckarna när du borstar håret. Så ha för vana att borsta håret eller massera det dagligen.

Tips! När håret är blött är det mycket skörare så se till att använda en skonsam borste efter du tvättat det.

Klipp regelbundet

Genom att klippa håret regelbundet så förebygger du kluvna hårtoppar. Kluvna hårtoppar gör att håret lättare går av, tovor kan uppstå och det blir skörare.

Tips! Ha som rutin att boka in ny tid när du klippt dig, på det sättet glömmer du inte bort det. Det bör gå längst 3 månader mellan gångerna.

Ät bra hår-mat

Skönhet kommer inifrån - och det stämmer verkligen. Det finns mängder av livsmedel som är bra för ditt hår så gör en liten check på att du får i dig alla näringsämnen.

Tips! De ämnena som är bra för ditt hår är omega-3, zink, c-vitamin, betakaroten och biotin. Det finns i bland annat lax, skaldjur, nötter, frukt och grönsaker.

Använd skydd

Att skydda håret mot solen och om du använder dig av värmeverktyg är viktigt så inte det slits. Det finns mängder av värmeskydd som du hittar hos din frisör.

Tips! Det du själv kan göra för att skydda håret mot starka UV-strålar på det naturliga sättet är att använda en stor hatt eller keps. Har du längre hår - gör gärna en fläta för att samla in allt hår lättare.

Skonsamma håraccessoarer

Till sist är det viktigt att ha skonsamma hårprodukter och accessoarer i ditt hår, sånna som inte sliter och skadar. Du kan läsa mer om det här.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Unavailable

Sold Out